Proteklog vikenda 07.06.2024. održano je PH u disciplini kata za kadete, juniore i seniore te disciplini shoshin kata za mlađe dobne kategorije. Domaćin ovog natjecanja bio je Nanbudo klub gadec/dubrava koji su udomačili natjecatelje u Dvorani Vinko Bek. Disciplina kata jedna je od najzahtjevnijih i najpreciznijih disciplina natjecanja jer su pokreti unaprijed definirani svojim tokom te tako sklopom pokreta kretanja, udaraca rukama, blokova te udaraca nogama čine kompletnu figuru nanbudo sporta.

Sve dobne kategorije od najmanjih dječaka preko kadeta do seniora su prikazali odličan napredak u svojim tehnikama kata te su svi pohvaljeni od strane sudačke komisije HNBDS-a, a posebice možemo pohvaliti NBDK Nami iz Slavonskog Broda koji se uz intenzivni rad probija prema zlatnim odličjima.

Veliku pažnju predali smo seniorima koji se intenzivno pripremaju za SP u katama u Meksiku. Ovo im je bilo odlično kontrolno natjecanje da se vidi njihova forma i svi kandidati su opravdali svoj rad zlatnim i srebrnim odličjima te su spremni za nastup na SP. Čestitamo svim klubovima i natjecateljima na odličnim rezultatima i vrhunskim izvedbama uz stručni nadzor trenera te neka tako nastave i u budućnosti. Ekipi za SP želimo sretan put te da se vrate sa vrhunskim rezultatima.

Bilten kata 2024